Συναγερμός στην Κίνα για τον τυφώνα Ντουτζουάν – Δύο νεκροί στην Ταϊβάν

Εικόνες βιβλικής καταστροφής, δύο νεκρούς και τουλάχιστον 324 τραυματίες άφησε στην Ταϊβάν το καταστροφικά πέρασμα του σούπερ τυφώνα Dujuan, ο οποίος πλήττει σήμερα τα ανατολικά παράλια της Κίνας. 

Στην Ταιβάν, περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ 3.000 ανθρωποι αναγκάστηκαν να φύγουν από τα κατεστραμμένα σπίτια τους και να αναζητήσουν στέγη σε δημόσια κτίρια, ή σε ξενοδοχεία.
Στις περιοχές που βρίσκονται στα βουνά κινδύνευσαν πολλές ζωές από κατολισθήσεις, ενώ έκλεισαν δρόμοι και περάσματα, με συνέπεια να αποκλειστούν ολόκληρες κοινότητες.

Τεράστια κύματα έφτασαν να εισχωρήσουν σε παραθαλάσσια ξενοδοχεία, ακόμη και στους ψηλότερους ορόφους, ενώ από τους σφοδρούς ανέμους υπέστη ζημιές ο διάσημος γυάλινος ουρανοξύστης 101, στην Ταϊπέι. 

Η αρχές της Κίνας έχουν εκδώσει οδηγίες για την αντιμετώπιση του σούπερ – τυφώνα, καθώς οι άνεμοι πνέουν με ταχύτητες που ξεπερνούσαν τα 200 χιλιόμετρα! Για λόγους ασφαλείας έχουν μετακινηθεί περίπου 260.000 άνθρωποι, τα σχολεία και τα τουριστικά αξιοθέατα έχουν κλείσει και χιλιάδες βάρκες έχουν ασφαλιστεί στη στεριά.