Λουτρό αίματος σε τέμενος της Σαναά, από επίθεση τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 25 πιστοί σιίτες μουσουλμάνοι σκοτώθηκαν σήμερα στην Υεμένη ενώ προσεύχοταν σε τέμενος της Σαναά , κατά την πρώτη ημέρα της μουσουλμανικής εορτής του Άιντ αλ Άντχα, μεγάλη μουσουλμανική γιορτή της θυσίας.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές, την ώρα της προσευχής σε τέμενος των Χούτι αλ Μπαλίλι, έγινε διπλή επίθεση αυτοκτονίας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 25 άνθρωποι και δεκάδες να τραυματιστούν σοβαρά.

Πηγή της ασφάλειας δήλωσε ότι η επίθεση έγινε με εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι πέραν του εκρηκτικού μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του τεμένους, ένας καμικάζι ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στην είσοδο του τεμένους την ώρα που οι πιστοί έτρεχαν για να βγουν έξω μετά την πρώτη έκρηξη. 

Στη Σαναά, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών Χούτι εδώ και έναν χρόνο, έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις σε τεμένη, οι οποίες είχαν στόχο σιίτες πιστούς. Την ευθύνη γι'αυτές έχει αναλάβει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία ανέλαβε την ευθύνη και για το σημερινό μακελειό.