Εκλιπαρεί το βασιλιά για έλεος ο πατέρας του 20χρονου μελλοθάνατου

Για επιείκεια και έλεος παρακαλεί ο πατέρας του 20χρονου νεαρού σιίτη από τη Σαουδική Αραβία ο οποίος στα 17 του καταδικάστηκε σε θάνατο και τώρα περιμένει να εκτελεστεί. Ο πατέρας του μελλοθάνατου, Μοχάμεντ Αλ Νιμρ, απηύθυνε έκκληση στο βασιλιά Σαλμάν να χαρίσει στο γιο του τη ζωή. "Ελπίζω ότι ο βασιλιάς δεν θα υπογράψει τη διαταγή εκτέλεσης", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμεντ αλ Νιμρ, ο πατέρας του Άλι. Ο Άλι είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2012, σε ηλικία 17 ετών, με την κατηγορία ότι συμμετείχε σε διαδήλωση κατά των αρχών.

Για την υπόθεση έχουν εκφράσει την ανησυχία τους οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαϊκές χώρες.

Ο πατέρας του 20χρονου προειδοποιεί για το ενδεχόμενο να υπάρξουν βίαιες αντιδράσεις από τα μέλη της μειονότητας των σιιτών, που διαμένουν κυρίως στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, στην περίπτωση που ο γιος του εκτελεστεί.

Ο νεαρός που έχει καταδικαστεί σε θάνατο είναι ο ανιψιός του σεΐχη Νιμρ αλ Νιμρ, ενός θρησκευόμενου σιίτη, που επίσης αναμένει την εκτέλεσή του αφού καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών.

Ο Νιμρ είναι μεταξύ των προσώπων που πρωτοστάτησαν στο κίνημα αμφισβήτησης που είχε συνταράξει το 2010 την επαρχία της ανατολικής Σαουδικής Αραβίας, μιας χώρας όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι σουνίτες.