Σεισμός 5,6 R στο ανατολικό Ιράν

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο ανατολικό Ιράν.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars από το σεισμό σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι.

Νωρίτερα το ίδιο πρακτορείο μετέδωσε ότι άνθρωποι έτρεχαν πανικόβλητοι μακριά από τα σπίτια τους, καθώς ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, αλλά οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για θύματα.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο ανέφερε ότι ο σεισμός, που αρχικά είχε εκτιμηθεί μεγέθους 6 Ρίχτερ, ήταν πολύ επιφανειακός, σε βάθος περίπου 10 χιλιομέτρων και χτύπησε την περιοχή λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

Η χώρα βρίσκεται πάνω σε μεγάλα ρήγματα και έχει υποφέρει στο παρελθόν από καταστροφικούς σεισμούς, με ένα από τους πιο ισχυρούς εκείνον που σημειώθηκε το 2003 στην νοτιοανατολική πόλη Μπαμ. Ο σεισμός αυτός είχε μέγεθος 6,6 Ρίχτερ και προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 25.000 ανθρώπων.

Το πιο πρόσφατο χτύπημα του εγκέλαδου στη χώρα σημειώθηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας δύο σεισμών στο βορειοδυτικό Ιράν.