Κίνα: Δεκάδες αγνοούνται ακόμα από τις εκρήξεις στην Τιαντζίν

Η ανθρώπινη τραγωδία συνεχίζεται στην Τιαντζίν της Κίνας, τρεις ημέρες μετά τις δύο τεράστιες εκρήξεις που συγκλόνισαν μία βιομηχανική περιοχή όπου φυλάσσονταν τοξικά χημικά και αέριο.

Εκτός από τις βιβλικές καταστροφές και τους 50 καταγγεγραμμένους νεκρούς, δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται ακόμα και εκφράζονται φόβοι ότι έχουν θαφτεί κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων, που σχεδόν ισοπεδώθηκαν σε ακτίνα 3 χιλιομέτρων από το σημείο των εκρήξεων.

Οι περισσότεροι από τους αγνοούμενους, που δεν έχουν καταμετρηθεί ακριβώς, ήταν εργάτες στο λιμάνι και βρισκόταν στην περιοχή όταν έγιναν οι εκρήξεις σε αποθήκη.

Επιπλέον, από τους 700 τραυματίες, 71 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και οι γιατροί εκφράζουν φόβους ότι ίσως δεν τα καταφέρουν. 

Χιλιάδες κάτοικοι της περιοχής έμειναν άστεγοι, αφού τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές ενώ ακόμη υπάρχουν ενεργές εστίες, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες  1.000 πυροσβεστών. Κάποιοι από τους κατοίκους την ευρύτερης περιοχής ζουν σε σκηνές,ενώ συνολικά 6.000 άνθρωποι έχουν εγκατασταθεί προσωρινά σε δημόσια κτίρια.

Η βιομηχανική ζώνη παρουσιάζει εικόνα αποκάλυψης και οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν την αποστολή εξειδικευμένων δυνάμεων του στρατού προκειμένου να κάνουν τις απαραίτητες μετρήσεις και να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για την επικινδυνότητα στην ζώνη καταστροφής. Ο φόβος όλων τώρα είναι αν όλο αυτό το νέφος είναι τοξικό, εξαιτίας της υφής των υλικών, που εξακολουθούν να καίγονται.