Έτοιμη η πλατφόρμα εκτόξευσης πυραύλου

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση της πλατφόρμας εκτόξευσης πυραύλου στη Βόρεια Κορέα. Έντονη ανησυχία από τις χώρες της Δύσης αλλά και τη Νότια Κορέα αφού δεν πιστεύουν τους ισχυρισμούς της Πιονγκγιάνγκ ότι ο πύραυλος θα αξιοποιηθεί για ειρηνικούς σκοπούς και θεωρούν ότι πρόκειται για βαλλιστικό όπλο.

Οι τρεις όροφοι του πυραύλου Unha-3 εγκαταστάθηκαν στην πλατφόρμα της βάσης Σοχάε στη βορειοδυτική Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap. “Ένα τμήμα των εργατών έχει ήδη εγκαταλείψει τη βάση", πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με το Yonhap, η Πιονγκγιάνγκ θα πρέπει να εγκαταστήσει και άλλα όργανα όπως ραντάρ και κάμερες προτού γεμίσει με καύσιμα τις δεξαμενές.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο ότι θα εκτοξεύσει πύραυλο προκειμένου να εγκαταστήσει δορυφόρο στο διάστημα μεταξύ της 10ης και της 22ας Δεκεμβρίου. Η περίοδος αυτή συμπίπτει με τις εκλογές για πρόεδρο στη Νότια Κορέα αλλά και την επέτειο από το θάνατο του πρώην ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ στις 17 Δεκεμβρίου.