Μποτιλιαρίσματα χιλιομέτρων λόγω χιονιού

Ουρές χιλιομέτρων προκαλούν οι ισχυρές χιονοπτώσεις που πλήττουν τη Μόσχα. Λόγω του χιονιού η κίνηση των οχημάτων είναι σχεδόν αδύνατη ενώ η σύνδεση της πρωτεύουσας με την Αγία Πετρούπολη έχει διακοπεί. Το χιόνι πέφτει ασταμάτητο και οι αρχές καλούν τους οδηγούς να προτιμήσουν τον υπόγειο σιδηρόδρομο αφού ο κίνδυνος ατυχήματος είναι εξαιρετικά υψηλός.

Η περασμένη εβδομάδα ήταν εφιαλτική για τους οδηγούς των αυτοκινήτων λόγω του ατελείωτου μποτιλιαρίσματος στους δρόμους της Μόσχας, όπου σε δύο ημέρες το χιόνι έφθασε τα 40 εκατοστά, τέτοιο επίπεδο χιονιού καταγράφεται συνήθως στα μέσα Ιανουαρίου.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο μποτιλιάρισμα σχεδόν 200 χλμ. από τουλάχιστον 4.000 αυτοκίνητα σχηματίστηκε στο δρόμο που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη, προκαλώντας πολλές επικρίσεις κατά των αρχών.

Kαι στη γειτονική Ουκρανία, οι σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 300 περιοχές και τη διακοπή της οδικής κυκλοφορίας στην κεντρική και δυτική χώρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων. Οι χιονοπτώσεις συνοδευόμενες από ισχυρούς ανέμους τις δύο τελευταίες ημέρες οδήγησαν στη διακοπή της ηλεκτροδότησης συνολικά 302 περιοχές σε 14 από τις 27 περιφέρειες της Ουκρανίας.

Η μουσούδα ενός αδέσποτου παγωμένη από το χιονιά