Αγνοούμενοι εδώ και δέκα μέρες Ισπανοί δημοσιογράφοι στη Συρία

Τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι αγνοούνται στη Συρία εδώ και δέκα ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημοσιογραφικών Ενώσεων της Ισπανίας (FAPE).

"Προς το παρόν, μπορούμε μόνο να κάνουμε λόγο για εξαφάνιση", είπε η Έλσα Γκονζάλες, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση TVE. Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για τους τρεις άνδρες από τις 12 Ιουλίου, όταν βρίσκονταν στην περιοχή του Χαλεπιού.

"Δεν ξέρουμε (αν ήταν όλοι μαζί) στο Χαλέπι, μόνο ότι άλλοι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι είχαν απαχθεί από την ίδια περιοχή πριν από περίπου έναν χρόνο", είπε η ίδια.

Άγνωστο επίσης παραμένει για ποια μέσα ενημέρωσης εργάζονταν οι τρεις δημοσιογράφοι. Ο Αντόνιο Παμπλιέγκα συνεργαζόταν με το Γαλλικό Πρακτορείο μέχρι το 2013, στέλνοντας κείμενα για την κατάσταση στη Συρία. Ο Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ είχε καλύψει φωτοειδησεογραφικά πολλές συγκρούσεις, μεταξύ των οποίων και τον πόλεμο της Συρίας, για λογαριασμό του ίδιου πρακτορείου, επίσης μέχρι το 2013.

"Διεξάγονται σφοδρές μάχες σε αυτήν την περιοχή και κατά συνέπεια έχουμε λόγους να ανησυχούμε", πρόσθεσε η πρόεδρος της FAPE.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι έχει ενημερωθεί για το θέμα και προβαίνει στις κατάλληλες ενέργειες.