Τυνησία: Δεκάδες νεκροί από επιθέσεις σε 2 ξενοδοχεία στη Σους

Τουλάχιστον 37 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 36 τραυματίστηκαν στην επίθεση που διέπραξε σήμερα ένας ένοπλος εναντίον των πελατών του ξενοδοχείου Riu Imperial Marhaba που βρίσκεται σε περιοχή πλησίον της πόλης Σους στην Τυνησία, γνωστοποίησε το υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Έχουμε καταμετρήσει 37 νεκρούς και 36 τραυματίες. Ορισμένοι εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου, Κόκρι Νάφτι, ο οποίος δε διευκρίνισε την εθνικότητα των νεκρών.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 28 νεκρούς, ανάμεσά τους και ξένοι τουρίστες, Βρετανοί, Γερμανοί και Βέλγοι πολίτες. Ο δράστης της επίθεσης, ένα Τυνήσιος φοιτητής, άνοιξε πυρ κατά 2 παραθαλλάσιων ξενοδοχείων - η Σους είναι ένα από τα δημοφιλέστερα θέρετρα της Τυνησίας που προσελκύει επισκέπτες από την Ευρώπη και από γειτονικές χώρες της βόρειας Αφρικής. 

Πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας δήλωσε πως ο δράστης της επίθεσης - που ήταν οπλισμένος με Καλάσνικοφ - κείτεται νεκρός στο σημείο που τον σκότωσαν οι αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ασφαλείας Ραφίκ Σέλι, ο ύποπτος ως δράστης είναι ένας τυνήσιος φοιτητής, άγνωστος στην αστυνομία, ο οποίος είχε κρύψει το όπλο του σε μια ομπρέλα.

"Είναι Τυνήσιος, με καταγωγή την περιφέρεια της Κερουάν", μιας από τις ιερές πόλεις του ισλάμ στην κεντρική Τυνησία, δήλωσε ο αξιωματούχος στον ραδιοσταθμό Mosaique FM. "Είναι ένας φοιτητής. Το πρόσωπο αυτό δεν ήταν γνωστό" στις υπηρεσίες μας, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Σέλι, ο δράστης της σημερινής επίθεσης ήταν μόνο ένας. "Μπήκε από την παραλία, ντυμένος σαν κάποιος που πήγαινε να κολυμπήσει και είχε μια ομπρέλα μέσα στην οποία βρισκόταν το όπλο του. Στη συνέχεια, μόλις έφθασε στην παραλία, χρησιμοποίησε το όπλο του", πρόσθεσε ο Σέλι

Πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση στη χώρα μετά την επίθεση στο μουσείο της Τύνιδας την περασμένη άνοιξη.