Ξεπερνουν τους 200 οι νεκροί από καύσωνα στο Πακιστάν

Φονικός καύσωνας έχει χτυπήσει τις τελευταίες μέρες την επαρχία στην επαρχία Σιντ στο Πακιστάν, όπου περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Το θερμόμετρο σε πολλές περιοχές, όπως το Καράτσι, έφθασε στους 45 βαθμούς Κελσίου και οι νεκροί έχουν φτάσει τους 224. Πολλά από τα θύματα είναι ηλικιωμένοι που υπέφεραν από πυρετό, αφυδάτωση και γαστρικά προβλήματα.  

Την κατάσταση κάνει ακόμα χειρότερη το γεγονός ότι παρατηρούνται εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, που προκαλούν σημαντικά προβλήματα και στα νοσοκομεία.

Οι αρχές έχουν κηρύξει τις πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και - σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το άμεσο πρόβλημα στα νεκροτομεία - έχουν δώσει οδηγία οι ταφές των ανθρώπων αγνώστων στοιχείων να γίνονται το ταχύτερο δυνατόν.

Ανάλογες εκκλήσεις γίνονται και στις οικογένειες, να μην καθυστερούν την ταφή των αγαπημένων τους προσώπων, λόγω της κατάστασης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Πακιστάν, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία πρόκειται να συνεχιστούν και τη Δευτέρα.