Ακτιβίστρια θύμα του πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών

Μια ακτιβίστρια για το περιβάλλον είναι το νέο θύμα του εξαιρετικά αιματηρού πολέμου των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό. Η Juventina Villa Mojica δέχτηκε επίθεση παρ΄ ότι είχε αστυνομική προστασία. Ο σύζυγος της και τα δυο της παιδιά είχαν σκοτωθεί πέρυσι σε επίθεση που είχε ως στόχο και την ίδια.

Η Villa και ο σύζυγός της Ruben Santana Alonso, μάχονταν για περισσότερα από 20 χρόνια για τα δικαιώματα των αγροτών στο χωριό La Laguna. Οι αγρότες της περιοχής δέχονται συχνά εκβιασμούς και επιθέσεις από ναρκεμπόρους οι οποίοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα εδάφη αυτά για να καλλιεργήσουν μαριχουάνα και όπιο.

Η άτυχη ακτιβίστρια και ο σύζυγός της μπήκαν στο στόχαστρο των καρτέλ όταν σύστησαν ένα κίνημα προκειμένου να μην κοπεί το πυκνό δάσος για να καλλιεργηθούν φυτά για την παραγωγή ναρκωτικών.

Εκτός του συζύγου και των παιδιών της, περισσότερα από 20 μέλη της οικογένειας της έχουν δολοφονηθεί τον τελευταίο χρόνο, λόγω του κινήματος στο οποίο συμμετάσχουν.

Την περασμένη εβδομάδα, τα καρτέλ δολοφόνησαν μια δημοσιογράφο και πρώην δήμαρχο επειδή είχε στο στόχαστρο της το ναρκεμπόριο.