Λουτρό αίματος από βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ

Μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε την Πέμπτη στο Ιράκ με στόχο κυρίως σιίτες μουσουλμάνους, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 52 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 150, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας.

Περίπου 38 πολίτες σκοτώθηκαν όταν δύο σχεδόν ταυτόχρονες εκρήξεις σημειώθηκαν σε μια εργατική συνοικία στην πόλη Χίλα, περίπου 100 χλμ. νότια της πρωτεύουσας Βαγδάτης, την ώρα που πιστοί συγκεντρώνονταν για εκδηλώσεις της σιιτικής εορτής Ασούρα.

Άλλοι εννιά άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 30 τραυματίστηκαν όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε στο κέντρο της Καρμπάλας, ιερής πόλης των σιιτών.

Ακόμα ένας βομβιστής-καμικάζι σκότωσε τρεις στρατιώτες όταν πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε ζωστεί ανάμεσα σε μια ομάδα στρατιωτών στην Φαλούτζα, 60 χλμ. δυτικά της Βαγδάτης, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένας πολίτης και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στην Μοσούλη, 400 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, όταν ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά ανατινάχθηκε καθώς περνούσε μια περίπολος των δυνάμεων ασφαλείας, ανέφερε η ιρακινή αστυνομία.

Οι θρησκευτικές τελετές στο Ιράκ γίνονται συχνά στόχος βομβιστικών επιθέσεων, όπως και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας.