Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω… Μωάμεθ

"Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξεχάσουν τις θυσίες που έκαναν οι Αμερικανοί, που σκοτώθηκαν από την επίθεση στη Βεγγάζη", δηλώνει ο Ομπάμα

Στους τρεις ανέρχεται τελικά ο αριθμός των νεκρών σήμερα στο Σουδάν, από τις διαδηλώσεις έξω από την αμερικανική πρεσβεία, κατά της περίφημης αντιισλαμικής ταινίας, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο της χώρας.

Νωρίτερα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και κλομπ για να διαλύσει τους χιλιάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν να εισβάλλουν στην αμερικανική πρεσβεία έξω από το Χαρτούμ.

Δυο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 29 άλλοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα στην περιοχή της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τύνιδα.

Την ίδια ώρα, αυστηρή προειδοποίηση για τα γεγονότα έρχεται από τον Λευκό Οίκο, καθώς ο Πρόεδρος Ομπάμα ζήτησε από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν να καταδικάσει τις βιαιότητες σε μουσουλμανικές χώρες, που λαμβάνουν χώρα εδώ και δύο ημέρες.

Εξάλλου, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να ξεχάσουν τις θυσίες που έκαναν οι τέσσερις Αμερικανοί, μεταξύ αυτών και ο πρέσβης, που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση εναντίον του αμερικανικού προξενείου στη Βεγγάζη της Λιβύης, οι οποίες αποτέλεσαν και το σημείο-μηδέν της εξέγερσης.

Οι δηλώσεις Ομπάμα έγιναν κατά την τελετή επαναπατρισμού των σορών τους.