Πέθανε στα 117 της η υπεραιωνόβια γυναίκα των Άνδεων

Η Φιλομένα Ταϊπέ μια γυναίκα που ζούσε σε ένα χωριό του Περού στην καρδιά των Άνδεων πέθανε σε ηλικία 117 χρόνων, ανακοίνωσαν οι αρχές. Το υπουργείο Ανάπτυξης του Περού ανέφερε ότι η γυναίκα πέθανε την Κυριακή χωρίς να διευκρινίζει τα αίτια του θανάτου.

Η Φιλομένα Ταϊπέ γεννήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου του 1897, σύμφωνα με τα στοιχεία της ταυτότητά της και ήταν ένας από τους τελευταίους ανθρώπους στη γη που είχε γεννηθεί τον 19ο αιώνα.

«Το μυστικό της μακροζωίας μου είναι η φυσική διατροφή με πατάτες, κρέας, φασόλια, γάλα και κατσικίσιο τυρί» είχε πει πέρυσι η Φιλομένα, η οποία ποτέ δεν είχε φύγει από το χωριό της με το όνομα Ποκούτο στην επαρχία Χουανκαβελίτσα στα ανατολικά του Περού

Η υπεραιωνόβια γυναίκα έμεινε χήρα σε νεαρή ηλικία έχοντας εννέα παιδιά να θρέψει και όπως είχε πει «εργαζόταν σκληρά για να τα μεγαλώσει». Μόνο τρία από τα παιδιά της επιβίωσαν.

Η Γιαπωνέζα Μισάο Οκάουα που έφερε τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στη γη πέθανε την πρωταπριλιά του 2015 σε ηλικία 117 χρόνων. Ωστόσο, είχε γεννηθεί στις 5 Μαρτίου του 1898, και ήταν τρεις μήνες νεότερη από την γηραιά γυναίκα του Περού όπως προκύπτει από τα έγγραφα της ταυτότητας της Φιλομένα Ταϊπέ.