Απίστευτη ανθρωπιστική τραγωδία με 20.000 ψυχές στο Γιαρμούκ

Μια απίστευτη ανθρωπιστική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη στη Συρία: 20.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες που ζούσαν (ήδη εκτοπισμένοι από τα σπίτια τους) στον καταυλισμό Γιαρμούκ, στα περίχωρα της Δαμασκού, βρίσκονται υπό την απειλή σφαγής από τρεις (!) διαφορετικές μεριές! Στην περιοχή προελαύνει το Ισλαμικό Κράτος, δίνοντας μάχη για να ελέγξει πλήρως το Γιαρμούκ. Πρόκειται για το τελευταίο προπύργιο προτού οι τζιχαντιστές φτάσουν μέσα στη Δαμασκό, λίγα χιλιόμετρα από το μέγαρο του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Στο ίδιο σημείο πολεμούν επίσης οι καθεστωτικές δυνάμεις του Άσαντ αλλά και ομάδες ανταρτών - αντικαθεστωτικών κατά του Σύρου προέδρου.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το Γιαρμούκ είναι φρικιαστικές: αποκεφαλισμοί, απαγχονισμοί, εκτελέσεις, βιασμοί, απαγωγές αμάχων. Οι 20.000 Παλαιστίνιοι είναι εγκλωβισμένοι δίχως να μπορούν να διαφύγουν από πουθενά.

Βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Ισλαμικό Κράτος δείχνει τους τζιχαντιστές να πολεμούν, μέσα στα ερείπια της πόλης που κάποτε ήταν η Δαμασκός... Πυροβολούν και φωνάζουν για τον Αλλάχ.

Τζιχαντιστές ανατίναξαν και μια εκκλησία 80 ετών στη βορειοανατολική επαρχία Χασάκα της Συρίας ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών. Σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA, οι τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει εκρηκτικά μέσα στην εκκλησία της Παρθένου Μαρίας στο Τελ Νάσρι, ένα ασσυριακό χωριό που βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη όπου χριστιανικές και κουρδικές πολιτοφυλακές πολεμούν τους εξτρεμιστές του ΙΚ.