Ινδία: Προστατέψτε τις γυναίκες, όχι μόνο τις αγελάδες

Την απονομή δικαιοσύνης, μετά το βιασμό μιας 70χρονης καλόγριας, ζητά ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας της Ινδίας. Ο βιασμός της μοναχής έρχεται να προστεθεί σε μια τεράστια λίστα από βιασμούς γυναικών στη χώρα.

"Η χώρα έχει ευθύνη απέναντι σε όλους μας, απέναντι σε κάθε άνθρωπο, και όχι μόνο απέναντι στις αγελάδες" δήλωσε ο καρδινάλιος Βασίλειος Κλήμης αφού επισκέφθηκε τη μοναχή στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται. Το σχόλιο αυτό φαίνεται ότι απευθυνόταν στους σκληροπυρηνικούς εθνικιστές ινδουιστές που έχουν επιτύχει να περάσουν αυστηρούς νόμους για την προστασία των αγελάδων στην Ινδία. Πολλοί Ινδοί τις θεωρούν ιερές, ωστόσο οι φτωχοί, οι χαμηλότερες κάστες, οι χριστιανοί και οι μουσουλμάνοι τρώνε βοδινό. Στο κρατίδιο Μαχαράστρα απαγορεύτηκε τον Φεβρουάριο η πώληση μοσχαρίσιου κρέατος, ενώ στο Χαριάνα επιβάλλονται σκληρές ποινές σε όποιον σφαγιάζει αγελάδες.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν πάρει ανακρίνει μέχρι στιγμής περίπου 10 υπόπτους για το βιασμό, αλλά δεν έχουν συλλάβει κανέναν μετά την επίθεση, την 13η Μαρτίου, σε βάρος της μοναχής, κοντά στο Ραναγκάτ της Δυτικής Βεγγάλης. Οι δράστες διέρρηξαν το σχολείο που γειτονεύει με το μοναστήρι και λεηλάτησαν τον χώρο. Φίμωσαν τον φύλακα και κατόπιν βίασαν την ηλικιωμένη γυναίκα.