Με αίμα βάφτηκαν οι διαμαρτυρίες για το περιβόητο βίντεο

Ένας νεκρός είναι ο τραγικός απολογισμός των διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα του Σουδάν, Χαρτούμ, σήμερα, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ αστυνομικών και ισλαμιστών, που διαμαρτύρονταν κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ για την ταινία, η οποία έχει προκαλέσει οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Ο διαδηλωτής χτυπήθηκε από περιπολικό της αστυνομίας, το οποίο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές, που εκτόξευαν πέτρες στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Πριν από λίγο, πληροφορίες ήθελαν ένα νεκρό στην Τρίπολη του Λιβάνου, μετά από συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Στην Τυνησία, ακούγονται πυροβολισμοί έξω από την αμερικανική πρεσβεία, όπου οι διαδηλωτές φέρονται να εισέβαλαν σε "αμερικανικό έδαφος". Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και στο Πακιστάν. Περίπου 200 σαλαφιστές διαδήλωσαν σήμερα στο Σάλε, κοντά στο Ραμπάτ, μετά την προσευχή της Παρασκευής, διαμαρτυρόμενοι για την αντιισλαμική ταινία που γυρίστηκε στις ΗΠΑ και θεωρούν ότι προσβάλει τη θρησκεία τους.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το τζαμί της συνοικίας Ράμα και έκαψαν αμερικανικές σημαίες φωνάζοντας ταυτόχρονα συνθήματα κατά του "αμερικανικού σατανά". Δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Την ίδια ώρα, ο άνδρας που ισχυρίζεται ότι είναι ο παραγωγός της ταινίας, δήλωσε ότι δεν έχει μετανιώσει για το γύρισμά της, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε από τον αμερικανικό αραβόφωνο ραδιοσταθμό Radio Sawa.

"Όχι, δεν το μετανιώνω. Αισθάνομαι θλίψη για το θάνατο του πρέσβη (των ΗΠΑ στη Λιβύη), αλλά δεν μετανιώνω που έκανα την ταινία αυτή", δήλωσε στο ραδιοσταθμό ο άνδρας αυτός, που είπε ότι ονομάζεται Νακούλα Μπασελί Νακούλα, είναι κόπτης, 55 ετών, και ζει την Καλιφόρνια. "Κανείς δεν έχει χειραγωγήσει την ταινία μου", είπε ακόμα και πρόσθεσε: "Ναι, αισθάνομαι ένοχος. Το θέμα αυτό δεν αφορά στην Αμερική, η οποία έχει υποστεί τις συνέπειες μιας ταινίας με την οποία δεν έχει καμία σχέση".