Συρία: Ακτιβιστές καταγγέλλουν επίθεση με θύματα 10 παιδιά

Το θάνατο δέκα παιδιών από βόμβα διασποράς σε παιδική χαρά, στο χωριό Ντέιρ αλ-Ασαφίρ, ανατολικά της Δαμασκού, από κυβερνητικό μαχητικό αεροσκάφος, κατήγγειλαν τη Δευτέρα ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.

Βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει τα πτώματα των παιδιών στο έδαφος με τις μητέρες τους να θρηνούν πάνω από τις σορούς.

"Κανείς από τους νεκρούς δεν ήταν πάνω από 15 ετών" δήλωσε ο Αμπού Κάσεμ, ακτιβιστής, στο Reuters. Πρόσθεσε ότι στην επίθεση τραυματίστηκαν 15 άτομα και επισήμανε ότι οι αντάρτες δεν βρίσκονταν μέσα στο χωριό, αλλά στα περίχωρα.

Ο Ερυθρός Σταυρός, που βρίσκεται στην περιοχή, δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιώσει την έκρηξη.

 SOS από ΟΗΕ για ανθρωπιστική κρίση

Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) στη Συρία, από 300 ως 510 χιλιάδες Παλαιστίνιοι πρόσφυγες στο συριακό έδαφος πλήττονται από την παρατεινόμενη σύρραξη των ανταρτών με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και οι συνθήκες της καθημερινής διαβίωσής τους έχουν φθάσει σε επίπεδο "ανθρωπιστικής κρίσης".

Η υπηρεσία  ζητά 53 εκατ. δολάρια ΗΠΑ, για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις της στο συριακό έδαφος.

Ο  γενικός επίτροπος της UNRWA, Φιλίπο Γκράντι ,δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει "άμεση ανάγκη 68 εκατ. δολάρια για να αποφύγουμε να έχουμε έλλειμμα τον επόμενο χρόνο", ενώ εστίασε στην αναγκαιότητα να υπάρξουν "περισσότερες συνεισφορές", ώστε να αντιμετωπιστούν οι επείγουσες ανάγκες των αμάχων τόσο στη Γάζα, όσο και στη Συρία.

Περίπου το 80% των Παλαιστίνιων προσφύγων στη Συρία βρίσκονται στην Δαμασκό.