Ο Ερντογάν τα έβαλε με τον Σουλεϊμάν το Mεγαλοπρεπή

Λάβρος εναντίον της τηλεοπτικής σειράς για τον Σουλεϊμάν τον Mεγαλοπρεπή, που προβάλλεται και στη χώρα μας,εμφανίζεται ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ομιλία του, στα εγκαίνια περιφερειακού αεροδρομίου στην Κιουτάχεια, ο κ. Ερντογάν άσκησε σκληρή κριτική στο σήριαλ "Ο Μεγαλοπρεπής Αιώνας" (όπως λέγεται στην Τουρκία το σήριαλ) λέγοντας ότι "ο Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής πέρασε όλη του την ζωή πάνω στο άλογο. Δεν είναι ο χαρακτήρας που απεικονίζεται στην τηλεοπτική σειρά". "

Αυτά δεν θα άρεσαν στους προγόνους μας" είπε ακόμα ο Ερντογάν και πρόσθεσε: "Καταδικάζω τον παραγωγό της σειράς και τον ιδιοκτήτη του καναλιού, που την πρόβαλε".

Ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε ακόμη ότι "έχουν ειδοποιηθεί οι αρχές και αναμένεται η Δικαιοσύνη να λάβει τη σωστή απόφαση".

Το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (RTUK) έχει, ήδη, επιβάλει πρόστιμο στην τηλεοπτική σειρά, επειδή "δεν έδειξε τον πρέποντα σεβασμό στην ιδιωτική ζωή μιας ιστορικής προσωπικότητας", ενώ αντίθετη άποψη έχει για το θέμα η ΕΕ η οποία, στην τελευταία Έκθεση Προόδου της για την Τουρκία, επέκρινε τη συγκεκριμένη απόφαση του τουρκικού ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου.