Διαψεύδει η Τεχεράνη την επιστολή Αλί Χαμενεΐ στον Ομπάμα

Το Ιράν διέψευσε την ύπαρξη επιστολής, την οποία σύμφωνα με την Wall Street Journal απέστειλε ο ανώτατος ηγέτης Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα με αφορμή την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε χθες το βράδυ στη δημοσιότητα, η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών "διαψεύδει κατηγορηματικά" την ύπαρξη τέτοιας επιστολής εκτιμώντας ότι "οι ισχυρισμοί (της εφημερίδας) είναι αβάσιμοι και εντάσσονται σε ένα αντιεπαγγελματικό παιχνίδι των μίντια".

Η εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου επισημαίνει παλαιότερες επαφές του Ομπάμα προς ιρανούς ηγέτες αναφορικά με τέτοια ζητήματα, σε κάποια από τα οποία η Τεχεράνη είχε ανταποκριθεί. "Αλλά δεν υπήρξε νέα επιστολή που να έστειλε ο Ανώτατος Ηγέτης στο Λευκό Οίκο τις τελευταίες εβδομάδες", αναφέρει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Την Παρασκευή, σε δημοσίευμά της, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Χαμενεϊ έγραψε στον Ομπάμα σχετικά με το ενδεχόμενο αμερικανο-ιρανικής συνεργασίας στην καταπολέμηση του ΙΚ αν εξασφαλιστεί συμφωνία για τα πυρηνικά.