Κολομβία: Ολλανδό όμηρο απελευθέρωσαν οι αντάρτες

Οι μαρξιστές αντάρτες του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) της Κολομβίας απελευθέρωσαν έναν Ολλανδό πολίτη τον οποίο είχαν απαγάγει τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Ο όμηρος, του οποίου τα προσωπικά στοιχεία δεν είναι γνωστά και η απαγωγή του είχε κρατηθεί μυστική, παραδόθηκε σε κοινή αντιπροσωπεία του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και της Καθολικής Εκκλησίας σε μια αγροτική περιοχή της βορειοανατολικής επαρχίας Νόρτε ντε Σανταντέρ, όπου οι μαρξιστές είναι άκρως ενεργοί.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αναφέρουμε ότι συμβάλαμε στην απελευθέρωση του ομήρου» είπε μέσω ανακοίνωσης ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού της Κολομβίας.

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός, ο οποίος διαθέτει περίπου 1.500 αντάρτες, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα ανταρτών της χώρας μετά την γνωστή οργάνωση των Επαναστατικών Ένοπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).

Ο Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός έχει εμπλακεί σε διερευνητικές συνομιλίες με την κυβέρνηση, αλλά δεν έχει ακόμη αρχίσει επίσημες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.