Στις 14 Φεβρουαρίου οι προεδρικές εκλογές στη Νιγηρία

Το Συμβούλιο Επικρατείας της Νιγηρίας αποφάσισε ότι, η 14η Φεβρουαρίου παραμένει η ημερομηνία για την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, δήλωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας Ίμο, Ρόχας Οκορότσα, καθησυχάζοντας τις ανησυχίες περί αναβολή της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, Σάμπο Ντασούκι, προκάλεσε τον περασμένο μήνα την οργή της αντιπολίτευσης όταν έκανε έκκληση για καθυστέρηση της διεξαγωγής των εκλογών σχετικά με ένα θέμα που είχε προκύψει στη διανομή των εκλογικών καρτών των ψηφοφόρων.

Ο πρόεδρος της χώρας, Τζόναθαν Γκούντλακ του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (PDP) θα έρθει αντιμέτωπος με τον Μουχαμαντού Μπουχαρί του Κογκρέσου για Προοδευτική Αλλαγή (CPC). Το CPC έχει επικρίνει πολλάκις τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για αλλαγή της ημερομηνίας, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε αμφιβολίες σχετικά με τη διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας. Το CPC έχει επιρρίψει ευθύνες στο PDP ότι ο λόγος για την αιτούμενη καθυστέρηση είναι οι ανησυχίες περί ήττας.

«Η ημερομηνία παραμένει η 14η Φεβρουαρίου, η INEC (Ανεξάρτητη Εθνική Εκλογική Επιτροπή) μας διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμη για τη διεξαγωγή των εκλογών», δήλωσε σε δημοσιογράφους Οκορότσα.