Πακιστάν: 13 νεκροί από τοξικό σιρόπι

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι είναι νεκροί στη Λαχόρη του Πακιστάν μετά από την κατανάλωση τοξικού σιροπιού για το βήχα. Οι αρχές της χώρας αναγκάστηκαν να κλείσουν τα φαρμακεία και μια φαρμακοβιομηχανία, ανακοίνωσε η αστυνομία. Οι θάνατοι σημειώθηκαν από την Παρασκευή ως την Κυριακή στη φτωχή συνοικία Σάχντρα της πόλης. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποίησαν το σιρόπι αυτό ως ναρκωτικό.

"Τουλάχιστον δεκατρείς άνθρωποι, οι περισσότεροι τοξικομανείς, πέθαναν όταν ήπιαν το τοξικό σιρόπι", διευκρίνισε ο αξιωματούχος και πρόσθεσε πως έξι πέθαναν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι βρέθηκαν σε κοιμητήριο στο οποίο συναντιούνται πολλοί ναρκομανείς.

Περίπου εκατό άνθρωποι με καρδιακά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο Ιανουάριο στη Λαχόρη όταν πήραν τοξικά φάρμακα που είχαν παρασκευαστεί στην πόλη.

Τρία φαρμακεία έκλεισαν και οι ιδιοκτήτες τους συνελήφθησαν. Οι αρχές ζήτησαν την απόσυρση του φαρμάκου. Επίσης έκλεισε η φαρμακοβιομηχανία που παράγει το σιρόπι και δείγματα του φαρμάκου εστάλησαν για ανάλυση σε εργαστήρια.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Στους είκοσι ανθρώπους που δηλητηριάστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, οι έξι πέθαναν και από τους υπόλοιπους οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, διευκρίνισε ο ίδιος.