Διπλή τραγωδία στο Μπανγκλαντές με τουλάχιστον 133 νεκρούς

Περισσότεροι από 120 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχασαν τη ζωή τους στην πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, Ντάκα, όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε εργοστάσιο παραγωγής υφασμάτων, την ώρα που οι εργαζόμενοι βρίσκονταν μέσα σε αυτό.

Οι πυρκαγιές σε εργοστάσια δεν είναι σπάνιες στο Μπανγκλαντές, ενώ σε παρόμοια πυρκαγιά που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2010 σε άλλο εργοστάσιο στην ίδια περιοχή σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι.

Σε άλλο περιστατικό, τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο μεγαλύτερο λιμάνι του Μπανγκλαντές, Τσιτακόνγκ, όταν ένας υπό κατασκευή ανισόπεδος κόμβος κατέρρευσε, ενώ σύμφωνα με την τοπική αστυνομία δεκάδες άνθρωποι είναι πιθανότατα εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

“Μέχρι στιγμή έχουν ανασυρθεί 13 νεκροί”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων παραμένει ακόμα απροσδιόριστος.

Μετά το δυστύχημα ένα οργισμένο πλήθος κατευθύνθηκε προς τα γραφεία της κατασκευαστικής εταιρείας που είχε αναλάβει το έργο, όπου σημειώθηκαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις,  που είχαν σαν αποτέλεσμα τουλάχιστον είκοσι τραυματισμούς.