Σαουδάραβας κληρικός: Απαγορεύονται οι χιονάνθρωποι!

Οι χιονοπτώσεις δεν είναι και συχνό φαινόμενο στη Μέση Ανατολή, και έτσι τα χιόνια που έπεσαν τις τελευταίες μέρες σε ορισμένες περιοχές της Σαουδικής Αραβίας ήταν μια ευκαιρία για τους κατοίκους να παίξουν χιονοπόλεμο και να φτιάξουν χιονανθρώπους. Μόνο που οι χιονάνθρωποι είναι πλέον υπό... διωγμό!

Κι αυτό γιατί ένας γνωστός Σαουδάραβας κληρικός με μεγάλη επιρροή στη χώρα, ο Μοχάμεντ Σαλέχ αλ-Μουνατζίντ, υποστηρίζει πως οι χιονάνθρωποι δεν επιτρέπονται για τους πιστούς του Ισλάμ.

Απαντώντας σε ερώτηση ενός πιστού για το αν επιτρέπονται οι χιονάνθρωποι, ο Μουνατζίντ υποστήριξε πως είναι αμαρτωλή πράξη η απεικόνιση ενός ανθρώπου ή άλλου έμβιου όντος, σύμφωνα με μία πολύ αυστηρή ερμηνεία του Κορανίου.

“Ο Θεός έδωσε στους ανθρώπους περιθώριο να κατασκευάζουν οτιδήποτε θελήσουν, αρκεί να μην έχει ψυχή, όπως δέντρα, πλοία, φρούτα, κτίρια κλπ”, σημειώνει ο Μουνατζίντ.

Τα σχόλια αυτά του Μουνατζίντ προκάλεσαν αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα από αρκετούς Άραβες, οι οποίοι απέρριψαν τους ισχυρισμούς του κληρικού ως υπερβολές και απόπειρα χειραγώγησης κάθε πλευράς της ζωής των πιστών.

Μάλιστα, ορισμένοι ανέβασαν στο Διαδίκτυο φωτογραφίες με χιονάνθρωπους αλλά και... χιονοκαμήλες που έφτιαξαν, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στον Μουνατζίντ.