Βρέθηκε το ένα μαύρο κουτί του αεροσκάφους της AirAsia

Το ένα από τα δυο μαύρα κουτιά του χαμένου αεροσκάφους της AirAsia εντόπισε ομάδα δυτών του πολεμικού ναυτικού της Ινδονησίας.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές που εκτελούν τη διαδικασία της αναζήτησης τμημάτων του αεροσκάφους της μοιραίας πτήσης QZ 8501της μαλαισιανής εταιρείας, το μαύρο κουτί που εντοπίστηκε είναι ο καταγραφέας των στοιχείων της πτήσης.

Η πτήση QZ 8501 εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ πάνω από την βόρεια Θάλασσα της Ιάβας, στις 28 Δεκεμβρίου, παρασέρνοντας στο θάνατο 162 ανθρώπους. Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση περίπου δυο ωρών από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ινδονησίας τη Σουραμπάγια προς τη Σιγκαπούρη.

"Σήμερα το πρωί είχα μια επίσημη αναφορά από την Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας των Μεταφορών. Στις 7:11 ( τοπική ώρα της Δευτέρας) καταφέραμε να εντοπίσουμε το μαύρο κουτί, γνωστό ως καταγραφέα δεδομένων πτήσης" ανέφερε ο Φρανσίκσους Μπαμπάνγκ Σοελίστο επικεφαλής της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης. "Είμαστε ακόμα στην προσπάθεια αναζήτησης του δεύτερου μαύρου κουτιού που περιέχει τη συσκευή καταγραφής των συνομιλιών στο θάλαμο διακυβέρνησης" συμπλήρωσε.