Μόλις 100 είναι πλουσιότεροι από 176 εκατομμύρια!

Είναι οι εκατό πλουσιότεροι άνθρωποι στον Καναδά. Μετρούν αθροιστικά περιουσία άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Δηλαδή ίση με το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν ολόκληρου του Πακιστάν, μιας χώρας 176.745.364 ανθρώπων!

Αυτό αποκαλύπτει ο κατάλογος των μεγαλύτερων περιουσιών του Καναδά που δημοσιεύθηκε από το περιοδικό Canadian Business.

Τα μέσα ενημέρωσης, οι τηλεπικοινωνίες και οι πρώτες ύλες αποτελούν μακράν τους τομείς τους οποίους προτιμούν οι 31 εκατομμυριούχοι και 69 δισεκατομμυριούχοι που αποτελούν αυτό το τοπ 100.

Πρώτη μακράν η οικογένεια η αυτοκρατορία της οποίας αποτιμάται στα 20,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Απόγονοι μιας αριστοκρατικής οικογένειας που μετανάστευσε από την Αγγλία στις αρχές του 20ου αιώνα, οι επιχειρήσεις των Τόμσον περιλαμβάνουν το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καθώς και τη μεγαλύτερη καναδική εφημερίδα, την The Globe and Mail.

Στο Κεμπέκ, η πρώτη περιουσία εξακολουθεί να είναι αυτή του Πολ Ντεμαρέ, ιδιοκτήτη του ομίλου Power Corporation of Canada. Με 4,4 δισεκ. δολάρια (+3,2%), είναι ο έβδομος πιο εύπορος Καναδός.

Μεταξύ των πιο επιτυχημένων της χρονιάς είναι ο επενδυτής Λόρενς Στρολ, 53 ετών, ο οποίος είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 235% στο 1,9 δισεκατομμύριο δολάρια, χάρη στις μετοχές του στην αμερικανική εταιρία πρετ-α-πορτέ Michael Kors, η τιμή των οποίων δεν έπαψε να αυξάνεται μετά την είσοδο της εταιρίας στο χρηματιστήριο, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Σημαντική επιτυχία είχε επίσης πέρυσι ο Τσιπ Ουίλσον (3,51 δισεκ. δολάρια, +23%), ο ιδρυτής της μάρκας αξεσουάρ για γιόγκα Lululemon.