Ινδονησία: Πιθανή συντριβή του αεροσκάφους που… χάθηκε

Για πιθανή συντριβή του αεροσκάφους που εξαφανίστηκε χθες στην Ινδονησία κάνουν λόγο τα συνεργεία διάσωσης που διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους.

Όπως ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος της Ινδονησίας στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το αεροπλάνο πιστεύεται ότι συνετρίβη στη θάλασσα.

Το αεροσκάφος της εταιρείας AirAsia από τη Μαλαισία που μετέφερε 162 επιβάτες και πλήρωμα και εξαφανίστηκε πριν από 24 ώρες από τα ραντάρ μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των πιλότων να αλλάξουν πορεία στην πτήση του αεροπλάνου για να αποφύγουν μια καταιγίδα.

"Με βάση την εκτίμηση της ομάδας που συντονίζει την έρευνα ( το αεροσκάφος) βρίσκεται μέσα στο νερό" ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας και διάσωσης στο πρακτορείο ειδήσεων της Ινδονησίας. Ο ίδιος όμως απέφυγε να πει μια πιθανή τοποθεσία συντριβής του αεροπλάνου.

Οι αρχές της Ινδονησίας ερευνούν στη Θάλασσα της Ιάβας από τα ξημερώματα σήμερα για να εντοπίσουν το αεροπλάνο AirAsia που εξαφανίστηκε την Κυριακή κατά τη διάρκεια πτήσης από την πόλη Σουραμπάγια της Ινδονησίας προς την Σιγκαπούρη.