Σεβασμό στην εκεχειρία ζητά ο επικεφαλής της Χαμάς

Σεβασμό για την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ την Τετάρτη το βράδυ στις 21.00 (ώρα Ελλάδος) ζήτησε από όλες τις πλευρές ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Χαμάς στη Γάζα, Ισμαήλ Χανίγιε. "Εκτιμώ τον σεβασμό από όλα τα κινήματα της αντίστασης της συμφωνίας εκεχειρίας και ζητώ από όλους να την σεβαστούν και να ενεργήσουν βάσει της συμφωνίας. Καλώ επίσης τις υπηρεσίες ασφαλείας να παρακολουθούν το θέμα αυτό", τόνισε σε ομιλία του ο επικεφαλής της διοίκησης της Γάζας, με την οποία ευχαρίστησε την Αίγυπτο για τη μεσολάβησή της.

"Εμείς φέρουμε τη μεγάλη ευθύνη, ως κυβέρνηση, να προστατεύσουμε τον λαό μας, όπως και αυτήν τη συμφωνία, στην οποία έχει δεσμευτεί η δύναμη κατοχής", σημείωσε ο Χανίγιε ενώπιον των υπουργών και των ηγετικών στελεχών της Χαμάς.

"Η μάχη και η νίκη δείχνουν ότι ο εχθρός θα σκεφτεί πολύ προτού μπει σε μια μάχη με οποιαδήποτε χώρα της περιοχής που είναι προικισμένη με αντοχή", προειδοποίησε, υπαινισσόμενος κυρίως το Ιράν.

Η εκεχειρία αποφασίστηκε έπειτα από οκτώ ημέρες εχθροπραξιών, κατά τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 163 Παλαιστίνιοι και 5 Ισραηλινοί, μεταξύ των οποίων ένας στρατιώτης.