Δεκάδες νεκροί από επίθεση καμικάζι στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 62 τραυματίστηκαν την Τετάρτη στο Πακιστάν από τη βομβιστική επίθεση εναντίον θρησκευτικής πομπής σιιτών στην πόλη Ραβαλπίντι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Νωρίτερα, σε ανάλογη τελετή σε εμπορικό κέντρο στο Καράτσι παρόμοια επίθεση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων.

Την ευθύνη και για τις δύο επιθέσεις ανέλαβε η οργάνωση των ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) και τόνισε πως θα συνεχίσει τις επιθέσεις εναντίον των σιιτών τις επόμενες ημέρες.
  
Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 16 νεκρούς στην επίθεση αυτή, που σημειώθηκε την ίδια ώρα που το Πακιστάν φιλοξενεί τη σύνοδο των χωρών D 8, στην οποία συμμετέχουν και οι ηγέτες του Ιράν, της Αιγύπτου και της Τουρκίας.

Απειλούν την Ινδία

Η οργάνωση των ταλιμπάν στο Πακιστάν απείλησε με επιθέσεις σε στόχους στην Ινδία για να εκδικηθεί την εκτέλεση δια απαγχονισμού, την Τετάρτη, του Μοχάμαντ Ατζμάλ Κάσαμπ, μοναδικού επιζήσαντα των πολύνεκρων επιθέσεων στη Βομβάη το 2008.
     
"Αποφασίσαμε να επιτεθούμε στους Ινδούς για να εκδικηθούμε το θάνατο του Ατζχμάλ Κάσαμπ", δήλωσε ο εκπρόσωπος των πακιστανών ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν και ζήτησε από την Ινδία να επιστρέψει τη σορό του Κάσαμπ.
     
"Αν δεν παραδώσουν τη σορό σε μας ή στην οικογένειά του, θα αιχμαλωτίσουμε Ινδούς και δεν θα επιστρέψουμε τις σορούς τους", τόνισε και πρόσθεσε πως οι ταλιμπάν θα προσπαθήσουν να επιτεθούν σε ινδικούς στόχους "οπουδήποτε".