Πυρπόλησαν γραφεία του Al Jazeera στο Κάιρο

Παρανάλωμα του πυρός έγινε την Τρίτη ένα στούντιο που χρησιμοποιείται από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera του Κατάρ από ομάδα διαδηλωτών που επιτέθηκε, πιθανότατα με μολότοφ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters ομάδα διαδηλωτών πλησίασε το κτίριο, στον πρώτο όροφο του οποίου στεγάζεται το τηλεοπτικό δίκτυο, φωνάζοντας συνθήματα κατά αυτού.

Το στούντιο βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ και στο σημείο όπου τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών, κατά τη διάρκεια επετειακών κινητοποιήσεων για την Αραβική Άνοιξη.

Τα γραφεία υπέστησαν μεγάλες ζημιές και μέσα σε αυτά βρέθηκαν δύο άδεια μπουκάλια τα οποία πιθανότατα είχαν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βομβών μολότοφ.

Ο συγκεκριμένος σταθμός ιδρύθηκε μετά την εξέγερση και την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και καλύπτει κυρίως θέματα αιγυπτιακού ενδιαφέροντος.
  
Σύμφωνα με ένα παραγωγό του σταθμού έξω από το στούντιο είχαν μαζευτεί γύρω στα 200 με 250 άτομα που φώναζαν συνθήματα εναντίον του καναλιού.

Το υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε τους δράστες "ταραχοποιούς" που επιτέθηκαν σε αστυνομικούς όταν οι τελευταίοι πήγαν στο στούντιο για να ερευνήσουν την υπόθεση.