Νεκροθάφτες πέταξαν πτώματα στο δρόμο επειδή δεν πήραν επίδομα!

Σε μία πρωτοφανή κίνηση, νεκροθάφτες στη Σιέρα Λεόνε άφησαν πτώματα στον δρόμο έξω από ένα νοσοκομείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή η κυβέρνηση δεν τους έχει καταβάλει το επίδομα επικίνδυνης εργασίας, εν μέσω του χειρότερου ξεσπάσματος του ιού Έμπολα στην ιστορία της χώρας.

Οι αρχές της Σιέρα Λεόνε παραδέχθηκαν ότι δεν έχουν καταβάλει το επίδομα, όμως προειδοποίησαν ότι όσα μέλη της ομάδας ταφής θυμάτων του ιού Έμπολα απεργούν, θα απολυθούν. “Η έκθεση πτωμάτων με έναν πολύ, πολύ απάνθρωπο τρόπο είναι εντελώς απαράδεκτη”, δήλωσε ο Σίντι Γιαχία Τούνις, ο εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Αντιμετώπισης του ιού Έμπολα.

Ο Τούνις πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε έχει καταβάλει τα χρήματα στις υγειονομικές αρχές της περιοχής. “Κάποιος, κάπου πρέπει να ερευνηθεί, πού πήγαν τα χρήματα αυτά”, συμπλήρωσε.

Η Σιέρα Λεόνε έχει εξελιχθεί στη χώρα όπου πλέον καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα του ιού Έμπολα, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι στιγμής σχεδόν 5.500 άνθρωποι σε οκτώ χώρες από τον Δεκέμβριο.