Πακιστάν: Σχεδόν 300 παιδιά έχουν πεθάνει από την πείνα στα νότια

Σχεδόν 300 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από την αρχή του έτους σε μια έρημο στο νότιο Πακιστάν, όπου η ξηρασία και μια ασθένεια που προκαλέσει τον θάνατο πολλών ζώων όξυναν τα χρόνια προβλήματα υποσιτισμού.

Οι αρχές κάνουν λόγο για έναν ανησυχητικά υψηλό αριθμό παιδιών που είναι εξασθενημένα από την πνευμονία και τη διάρροια, εξαιτίας της ξηρασίας, της φτώχειας και της έλλειψης υγειονομικών υποδομών στην έρημο Ταρ, κοντά στα σύνορα με την Ινδία.

Από τις αρχές Οκτωβρίου, 48 παιδιά έχουν πεθάνει στην έρημο αυτή, δήλωσε ο γιατρός Άμπντουλ Τζαλίλ, υπεύθυνος για τις τοπικές υγειονομικές υπηρεσίες.

Αυτή την εβδομάδα περίπου 40 παιδιά βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση στο νοσοκομείο του Μίτι, λιμάνι της Ταρ, πολλά εκ των οποίων είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πηγές από ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Από τα τέλη του Δεκεμβρίου του 2013, 496 άνθρωποι έχουν πεθάνει στην έρημο αυτή, εκ των οποίων 296 ήταν παιδιά.

Η κρίση αυτή είναι στο επίκεντρο μιας έντονης διαμάχης στην επαρχία Σιντ, την οποία κυβερνά το Κόμμα του Λαού του Πακιστάν (PPP) του Μπιλαουάλ Μπούτο-Ζαρντάρι, γιου της εκλιπούσας προέδρου του Πακιστάν Μπεναζίρ Μπούτο και του πρώην προέδρου Ασίφ Ζαρντάρι.

Ο Τζαλίλ κατηγόρησε τον πακιστανικό Τύπο, ο οποίος κάνει λόγο για τουλάχιστον 72 νεκρούς, ότι επιθυμεί να διογκώσει τους τελευταίους απολογισμούς για να πλήξει την κυβέρνηση.