Κρέμασαν οδηγό λεωφορείου μέσα στο λεωφορείο του

Κρεμασμένος μέσα στο λεωφορείο του που εκτελούσε δρομολόγια στη δυτική Ιερουσαλήμ βρέθηκε ένας 32χρονος Παλαιστίνιος οδηγός. Η οικογένεια του μιλά για εγκληματική ενέργεια αλλά η ισραηλινή αστυνομία επιμένει στην εκδοχή της αυτοκτονίας.

Ο θάνατος του Γιούσεφ αλ-Ραμούνι σημειώνεται μετά από αλλεπάλληλες επιθέσεις Παλαιστινίων κατά Ισραηλινών αλλά και την ώρα που κορυφώνονται ταραχές μεταξύ Παλαιστινίων και ισραηλινών αστυνομικών στην Ιερουσαλήμ και την κατεχόμενη Δυτική Όχθη προκαλώντας φόβους για γενικευμένη ανάφλεξη.

Η ένταση ωστόσο έχει περιοριστεί σε κάποιο βαθμό τις τελευταίες ημέρες.

Το άψυχο σώμα του Παλαιστίνιου, ο οποίος κατοικούσε στη συνοικία Αλ-Τουρ της κατεχόμενης και προσαρτημένης στο Ισραήλ Ανατολικής Ιερουσαλήμ, βρέθηκε αργά χθες βράδυ της Κυριακής να κρέμεται πάνω από τις σκάλες μέσα στο λεωφορείο, στο αμαξοστάσιο της βιομηχανικής ζώνης του Χαρ Χοτζβίμ, στα βόρεια πλευρά της Δυτικής Ιερουσαλήμ, κοντά σε εβραϊκούς οικισμούς και παλαιστινιακές γειτονιές, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, την οποία επικαλείται η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, ο οδηγός δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει και το σώμα του έφερε σημάδια βίας.

Χθες, ένας Ισραηλινός στην Ιερουσαλήμ δέχθηκε επίθεση με κατσαβίδι στην πλάτη, την οποία η αστυνομία απέδωσε σε νεαρό Παλαιστίνιο που τράπηκε σε φυγή.