Νέα φονική επίθεση με αυτοκίνητο εναντίον Ισραηλινών στην Ιερουσαλήμ

Το αυτοκίνητό του πάνω σε πεζούς έριξε ένας άνδρας στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ένας άνθρωπος υπέκυψε στα τραύματα του, τουλάχιστον 10 ακόμη τραυματίστηκαν και δυο είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, σύμφωνα με τους διασώστες.

Ο οδηγός όμως δεν σταμάτησε εκεί αλλά βγήκε από το αυτοκίνητό του και με ένα σιδηρολοστό επιτέθηκε σε περαστικούς και αστυνομικούς, πριν τον πυροβολήσει και τον σκοτώσει ένας αστυνομικός, μετέδωσε ο δημόσιος ισραηλινός ραδιοσταθμός.

Το επεισόδιο σημειώνεται ακριβώς δύο εβδομάδες αφότου ένας Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ είχε οδηγήσει το αυτοκίνητό του εναντίον ανθρώπων που περίμεναν σ' ένα σταθμό τρένου στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτώσει ένα μωρό και να τραυματίσει οκτώ άλλους, πριν πυροβοληθεί και σκοτωθεί ο ίδιος από την αστυνομία.

Το Ισραήλ επέρριψε και αυτή τη φορά την ευθύνη στην έμμεση προτροπή του παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούντ Αμπάς και τόνισε ότι η επίθεση είναι έργο της Χαμάς, την ένοπλης ισλαμιστικής παλαιστινιακής οργάνωσης που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός Τύπος έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του δράστη. Ο άνδρας είναι μέλος της Χαμάς και λέγεται Ιμπραήμ αλ-Ακάρι.