Στην Ακτή Ελεφαντοστού κατέφυγε ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο

Ο Μπλεζ Κομπαορέ, ο πρόεδρος της Μπουρκίνα Φάσο που παραιτήθηκε την Παρασκευή μετα από μαζικές διαδηλώσεις εναντίον της 27ετούς εξουσίας του και πραξικοπήματος από το στρατό, εγκατέλειψε την χώρα και βρίσκεται πλέον στη γειτονική Ακτή Ελεφαντοστού.

Στρατιωτικές πηγές δήλωσαν πως ο Κομπαορέ βρίσκεται στο Ασινί, ένα παραλιακό θέρετρο ανατολικά της οικονομικής πρωτεύουσας Αμπιτζάν, μαζί με μέλη της οικογένειας του.

Σύμφωνα ωστόσο με άλλες πηγές, ο Κομπαορέ βρίσκεται στο Γιαμουσούκρο, την πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού.  

Την ίδια ώρα, στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο Ουαγκαντούγκου , ο στρατός ανακοίνωσε ότι ο αντισυνταγματάρχης Ισαάκ Ζίντα θα ηγηθεί της μεταβατικής κυβέρνησης, που θα πάει τη χώρα σε εκλογές.  

Το σύνταγμα της Μπουρκίνα Φάσο προβλέπει ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου εξαφαλίζει τη μετάβαση σε περίπτωση "κενού" στην εξουσία, όμως ο αντισυνταγματάρχης Ζίντα δήλωσε πως ανέστειλε την ισχύ του.

Λίγες ώρες μετά την παραίτηση του προέδρου και την ανάληψη της εξουσίας από τον αρχηγό του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, πολλά κτίρια στη συνοικία όπου εδρεύουν τα υπουργεία, στην πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου, λεηλατήθηκαν από τον όχλο και υπό την ανοχή του στρατού.