Ιράν: Ολόκληρο το Ισλάμ να στραφεί κατά του Ισραήλ

Σε αντίποινα κάλεσε το παλαιστινιακό καθεστώς ο Ιρανός υπουργός Άμυνας, Αχμάντ Βαχίντι. Ο Βαχίντι απευθύνεται σε ολόκληρο τον ισλαμικό κόσμο και τον καλεί να στραφεί κατά του Ισραήλ.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως τονίζει, θα μπει μια τελεία στα "εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος" στη Γάζα, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

"Οι άγριες επιθέσεις κατά του αθώου πληθυσμού της Γάζας είναι η επιτομή των εγκλημάτων πολέμου", δήλωσε ο στρατηγός Βαχίντι.

"Μόνο η ενότητα, η επαναστατική δράση και τα αντίποινα από τον ισλαμικό κόσμο μπορούν να θέσουν ένα τέρμα στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος", τόνισε.

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλι Ακμπάρ Σαλεχί, είχε τηλεφωνική επικοινωνία την Παρασκευή με τον επικεφαλής της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, Ραμαντάν Αμπντάλα, και τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς στο εξωτερικό, Χάλεντ Μεσάαλ, για να τους εκφράσει την υποστήριξη του Ιράν στην "παλαιστινιακή αντίσταση ενάντια στις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος". Είπε, επίσης, ότι είναι "έτοιμος να πάει στη Γάζα".

Στο μεταξύ από την Καμπούλ ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι "καταδίκασε σθεναρά" σήμερα τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα, και απηύθυνε έκκληση για "άμεσο τερματισμό" τους.

"Η πρόκληση δεινών στους αμάχους είναι αδικαιολόγητη, ανεξάρτητα από το ποια πλευρά και ποια χώρα προέρχεται", δήλωσε ο Καρζάι, ο οποίος εξέφρασε "τα ειλικρινή συλλυπητήριά" και τη "συμπάθειά" του προς τον παλαιστινιακό λαό.

Ο Αφγανός ηγέτης "καταδίκασε απερίφραστα αυτές οι επιθέσεις που συνεχίζονται για πολλά χρόνια και έκανε έκκληση για τον άμεσο τερματισμό της δολοφονίας αθώων", σε ανακοινωσή του. Υπενθυμίζεται ότι το Αφγανιστάν δεν έχει διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

"Έχουμε πάντα υπερασπιστεί το δικαίωμα των Παλαιστινίων για ένα ανεξάρτητο κράτος. Θα συνεχίσουμε και στο μέλλον", δήλωσε από την πλευρά του ο Τζανάν Μοσαζάι εκπρόσωπος του αφγανικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου.