Ακούστε το… σάουντρακ του “Ιερού Πολέμου” των τζιχαντιστών

Σε δημόσιες συναντήσεις ή σε προπαγανδιστικά βίντεο, η μουσική που ντύνει κάθε εκδήλωση των τζιχαντιστων είναι θρησκευτικοί ύμνοι του Ισλάμ, γνωστοί ως nasheeds. Αυτά τα άσματα είναι τώρα το soundtrack του "Ιερού Πολέμου", αν και δεν ήταν πάντα τόσο δημοφιλή στις εξτρεμιστικές ισλαμιστικες ομάδες.  

Η καθιέρωση τους ήλθε με την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, τον τελευταίο χρόνο.

Το στυλ των nasheeds, ενώ ακολουθεί αυστηρούς κανόνες, βασίζεται σχεδόν πάντα σε μία επιβλητική χορωδία φωνών. Οι παραγωγοί χρησιμοποιούν προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για να κάνουν τον ύμνο να φαίνεται "πιο εντυπωσιακός" σύμφωνα με ρεπορτάζ του Euronews, άλλα και για να εμπνέει τον κόσμο να το τραγουδά.  

Ο τραγουδιστής είναι πάντα άντρας, οι φωνές της χορωδίας είναι αρσενικές ενώ συχνά χρησιμοποιούνται δραματικά, πολεμικά ηχητικά εφέ όπως "βηματισμός της χήνας", πυροβόλα όπλα ή οπλές αλόγων, σα να επιτίθεται το ιππικό. 

 Το τραγούδι " Πατρίδα μου, η αυγή έχει εμφανιστεί, γιαυτό περίμενε την αναμενόμενη νίκη" (Ummaty Qad Laha Fajrun), θεωρείται ο εθνικός ύμνος των τζιχαντιστών του Χαλιφάτου. Ηχογραφήθηκε στα τέλη του 2013 και μιλά για τι άλλο; τη νίκη του Ισλαμικού Κράτους επί των άπιστων. 

"Το Ισλαμικό Κράτος έχει προκύψει από το αίμα των δικαίων. Το Ισλαμικό Κράτος έχει προκύψει από την τζιχάντ των ευσεβών, που έχουν προσφέρει την ψυχή τους στη δικαιοσύνη με την σταθερότητα και την πεποίθηση,έτσι ώστε να εδραιωθεί η θρησκεία στην οποία υπάρχει ο νόμος του Κυρίου των Κόσμων".