Βραζιλία: Προβάδισμα Ρούσεφ δύο ημέρες πριν τις εκλογές

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της αντιπάλου της, της σοσιαλίστριας περιβαλλοντολόγου Μαρίνα Σίλβα, τόσο στον πρώτο, όσο και στον δεύτερο γύρο, εάν υπάρξει.   

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν ανοίξουν οι κάλπες, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, δείχνουν την Ρούσεφ να προηγείται κατά 7 ποσοστίαιες μονάδες, με 48% των ψήφων έναντι του 41% της Σίλβα.  Ένας πιθανός δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών αναμένεται να διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου.  

Στο τελευταίο τηλεοπτικό ντιμπέιτ πριν τις εκλογές (φωτ), η απερχόμενη πρόεδρος της χώρας υπογράμμισε την ανάγκη για την ενίσχυση των σχέσεων της Βραζιλίας με τη διεθνή κοινότητα. 

«Θα αναπτύξουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι η Βραζιλία θα υπερασπιστεί τις πολυμερείς σχέσεις και τις συμφωνίες», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η Ρούσεφ.

Από την πλευρά της, η υποψήφια των Σοσιαλιστών τόνισε ότι την ανάγκη για αλλαγή πολιτικής.

«Είναι ξεκάθαρο για εμάς ότι οι Βραζιλιάνοι, που με μόχθο κατάφεραν να πετύχουν πράγματα για τις οικογένειες τους, θέλουν μια κυβέρνηση που μπορεί να εφαρμόσει τις κατακτήσεις αυτές προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», ανέφερε η Σίλβα, η οποία μπήκε στην προεκλογική κούρσα μετά τον θάνατο του Εντουάρντο Κάμπος σε αεροπορικό δυστύχημα.