Μουσουλμάνα πιλότος από τα Εμιράτα επικεφαλής των επιδρομών στη Συρία

Mία πιλότος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, επικεφαλής μιας μοίρας, συμμετείχε στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν η Ουάσιγκτον και οι σύμμαχοί της εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανέφερε σήμερα μια πηγή από τα ΗΑΕ.

Η επισμηναγός Μάριαμ αλ Μανσούρι «όχι μόνο πιλόταρε ένα (μαχητικό) αεροσκάφος, αλλά επίσης ηγήθηκε μιας μοίρας» της πολεμικής αεροπορίας των Εμιράτων που συμμετείχε σε αυτές τις επιδρομές την Τρίτη.

Η Μάριαμ αλ Μανσούρι, 35 ετών, είναι η πρώτη γυναίκα από τα Εμιράτα που χειρίστηκε ποτέ ένα μαχητικό αεροσκάφος, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η αποστολή της στη Συρία στις επιδρομές εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους γρήγορα πυροδότησε αντιδράσεις στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Πολλά μηνύματα εξυμνούσαν την πιλότο για τη δέσμευσή της και χαιρέτισαν το ρόλο των γυναικών στα Εμιράτα, μια χώρα κυρίως συντηρητική.

Όμως οι εξτρεμιστές στράφηκαν εναντίον της και εξαπέλυσαν απειλές.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε το πρόσωπο ενός εγκληματία. Αποτυπώστε το στη μνήμη σας έως εκείνη να τιμωρηθεί» απείλησε ένας υπέρμαχος του Ισλαμικού Κράτους.