Γάλλος πολίτης απήχθη από παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους

Βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο Γάλλος πολίτης που απήχθη χθες στην Αλγερία, έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση Στρατιώτες του Χαλιφάτου, ένας βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία.

Η οργάνωση απειλεί ότι θα εκτελέσει τον Γάλλο σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ. Στο βίντεο εμφανίζεται ο όμηρος - ένας 55χρονος τουρίστας που απήχθη στην ορεινή περιοχή Καβυλία, ενώ έκανε πεζοπορία - να απευθύνει έκκληση στον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ να τερματίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ.

Ο άνδρας, ο οποίος δίνει το όνομα, την ηλικία και την ημερομηνία γέννησής του, ακούγεται να λέει ότι είχε φθάσει στην Αλγερία στις 20 Σεπτεμβρίου και ότι απήχθη στις 21 Σεπτεμβρίου.

«Είμαι στα χέρια του Τζαντ αλ- Κιλίφα, μιας ένοπλης αλγερινής ομάδας. Αυτή η οργάνωση μου ζητά να πω στον Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ να μην παρεμβαίνει στο Ιράκ. Θα με κρατούν ως όμηρο και σας ζητώ κύριε Πρόεδρε να κάνετε τα πάντα για να με βγάλετε από αυτή την κακή κατάσταση και σας ευχαριστώ".

Η είδηση απαγωγής του Γάλλου υπηκόου και η δημοσιοποίηση του βίντεο έγινε λίγες ώρες μετά το νέο μήνυμα των τζιχαντιστών, που καλούν τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να σκοτώσουν τους άπιστους Δυτικούς, κυρίως "άθλιους και βρωμερούς Γάλλους".

Νωρίτερα, ο αλγερινός ενημερωτικός ιστότοπος Ελ Άχντατ ανέφερε ότι ο Γάλλος απήχθη από μία «τρομοκρατική οργάνωση».

Προς το παρόν το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δεν έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο. Ωστόσο, μόλις έγινε γνωστή η είδηση απαγωγής, κάλεσε τους Γάλλους πολίτες που κατοικούν ή σκοπεύουν να επισκεφτούν περίπου 30 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, να «επιδεικνύουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή», κυρίως στην περιοχή του Μάγρεμπ (βορειοδυτική-βόρεια Αφρική), τη Μέση Ανατολή και την υποσαχάρια Αφρική.