Πακιστάν: Συνελήφθησαν Ταλιμπάν που πυροβόλησαν τη Μαλάλα Γιουσαφζάι

Την είδηση ότι οι αρχές του Πακιστάν συνέλαβαν αντάρτες των Ταλιμπάν, ως ύποπτους για την απόπειρα δολοφονίας της μαθήτριας Μαλάλα Γιουσαφζάι πριν 2 χρόνια, ανακοίνωσε ο στρατός της χώρας.

 

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού, Gen Asim Bajwa, οι ειδικές δυνάμεις συνέλαβαν την Παρασκευή 10 μέλη της οργάνωσης "Σούρα", παρακλάδι Ταλιμπάν του Πακιστάν , η οποία δρα υπό τις οδηγίες του μουλά Fazlullah, τον επικεφαλής του πακιστανών Ταλιμπάν.

Η 17χρονη σήμερα Μαλάλα, είχε πυροβοληθεί στο κεφάλι από Ταλιμπάν τον Οκτώβριο του 2012, λόγω της δραστηριότητάς της για το ζήτημα της εκπαίδευσης των γυναικών μεσω της σελίδας της στο Facebook. Η ιστορία της προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και για μήνες τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούσαν στενά την εξέλιξη της υγείας της.

Οι ένοπλοι επιβιβάστηκαν στο σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε στην βορειοδυτική κοιλάδα Σουάτ και άνοιξαν πυρ, σε μια επίθεση στην οποία τραυματίστηκαν και δύο συμμαθήτριές της.

Η Μαλάλα έχει ανανήψει εδώ και καιρό, ενώ το περιστιατικό την έκανε γνωστή παγκοσμίως, ως σύμβολο του αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.