ΒΙΝΤΕΟ: Σαν χάρτινοι πύργοι καταρρέουν πολυκατοικίες στη Γάζα

Τη νύχτα μέρα κάνουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη λωρίδα της Γάζας.

Ολόκληρες πολυκατοικίες -και δη μια 12όροφη- καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος από τους ανηλεείς βομβαρδισμούς.

Το συμβάν έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου. Ο πόλεμος δεν έχει πια ούτε κανόνες, ούτε ηθική.

Οι Ισραηλινοί έδωσαν μόλις δέκα λεπτά διορία στους ενοίκους του ψηλού κτιρίου, πριν το βομβαρδίσουν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Μπορείτε να δείτε την ευκολία με την οποία γκρεμίστηκε στο έδαφος η 12όροφη πολυκατοικία, η οποία είχε 44 διαμερίσματα και έγινε συντρίμμια, μέσα σε ένα σύννεφο καπνού και φωτιάς.

Για το βομβαρδισμό χρειάστηκαν δύο πύραυλοι και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός 12 ατόμων, ανάμεσά τους και τεσσάρων παιδιών.

Όλα αυτά το σούρουπο του Σαββάτου, μία ημέρα μετά το βομβαρδισμό ενός ακόμη 7όροφου κτιρίου, που λειτουργούσε ως εμπορικό κέντρο στο νότιο τμήμα της πόλης Ράφα.

Κι άλλο στέλεχος της Χαμάς νεκρό από ισραηλινά πυρά

Συν τοις άλλοις, ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε απερίφραστα ότι σκότωσε την Κυριακή έναν από τους ταμίες της Χαμάς, τον Μοχάμεντ αλ-Ουλ, στην πόλη της Γάζας, συνεχίζοντας έτσι τις στοχευμένες δολοφονίες αξιωματούχων της ισλαμικής οργάνωσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Μοχάμεντ αλ-Ουλ "ήταν ένας από τους σημαντικούς δρώντες μεταξύ των προσώπων της Χαμάς που συνδέονται με δραστηριότητες μεταφοράς χρημάτων που κατευθύνονται για την κατασκευή τρομοκρατικών υποδομών στη Γάζα όπως οι σήραγγες, και για τον λόγο αυτόν ήταν ένας σημαντικός στόχος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ο Αριέ Σαλικάρ.

Ο Μοχάμεντ αλ-Ουλ σκοτώθηκε από μία αεροπορική επιδρομή, ενώ βρισκόταν στη συνοικία βόρεια Ριμάλ μέσα σε πολιτικό αυτοκίνητο.

Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε την Πέμπτη τρεις αξιωματούχους των Ταξιαρχιών Εζεντίν αλ-Κάσαμ, ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς.

Την προηγούμενη Τρίτη, είχε προσπαθήσει να σκοτώσει τον επικεφαλής των αλ-Κάσαμ, Μοχάμεντ Ντέιφ. Η σύζυγός του και δύο παιδιά σκοτώθηκαν.

Οι αλ-Κάσαμ διαβεβαίωσαν πως ο Μοχάμεντ Ντέιφ είναι ζωντανός. Ωστόσο, η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί.