15 αγνοούμενοι στην Ινδονησία από βύθιση σκάφους

Δεκαπέντε άτομα αγνοούνται σήμερα αφότου το σκάφος με το οποίο επισκέπτονταν νησιά στην ανατολική Ινδονησία βυθίστηκε, δήλωσε ένας υπεύθυνος των υπηρεσιών έρευνας και διάσωσης της χώρας.

Όπως ανέφερε ο εν λόγω υπεύθυνος στο πρακτορείο Reuters, 10 άνθρωποι διεσώθησαν από το πλοίο που βυθίστηκε ενώ κατευθυνόταν από το νησί Λομπόκ προς τα νησιά Κομόντο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δε γνωρίζει την τύχη των άλλων 15 επιβαινόντων στο σκάφος, το οποίο είχε πλήρωμα 5 Ινδονήσιων και μετέφερε 20 ξένους.

Το πλοίο ξεκίνησε από το Λομπόκ την Πέμπτη το βράδυ και βυθίστηκε χθες γύρω στις 19:00 τοπική ώρα, ενώ “εμείς ενημερωθήκαμε μόλις στις 8 το πρωί (της Κυριακής)” είπε ο υπεύθυνος, προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες στην επικοινωνία στάθηκαν η αιτία να καθυστερήσει να αναπτυχθεί στο σημείο η ομάδα έρευνας και διάσωσης.

Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι από τους 10 διασωθέντες, η εθνικότητα μόνο των 5 είναι γνωστή: 2 από την Νέα Ζηλανδία, 2 από την Ισπανία και 1 από τη Βρετανία.

Ο Τατζουτίν Σαμ, που διευθύνει το ταξιδιωτικό γραφείο στο οποίο ανήκει το σκάφος, υποστήριξε ότι είναι πιθανόν το σκάφος να βρέθηκε αντιμέτωπο με καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή.