Βραζιλία: Αεροσκάφος κατέπεσε σε κατοικημένη περιοχή

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε συντριβή αεροσκάφους στη νοτιοανατολική Βραζιλία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο μικρό αεροπλάνο επέβαινε ο υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις επόμενες προεδρικές εκλογές, Εντουάρντο Κάμπος, ο οποίος είναι πιθανότατα νεκρός.

Το αεροσκάφος, ένα ιδιωτικό τζετ Cessna 560XL, έπεσε σε κατοικημένη περιοχή, κοντά σε ένα σχολείο στο λιμάνι της πόλης Σάντος, στο Σάο Πάολο.

"Υπάρχουν θύματα, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πόσα" δήλωσε στο AFP αξιωματούχος της αστυνομίας , προσθέτοντας ότι μια πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο σημείο, εμποδίζει την πρόσβαση των σωστικών συνεργείων.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική του Σάο Πάολο υπάρχουν τουλάχιστον 10 τραυματίες, όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων G1.

Πηγές από το Βραζιλιάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα (PSB) δήλωσαν στο Reuters ότι ο ηγέτης τους επέβαινε στο αεροσκάφος ενώ το GloboNews TV ανέφερε ότι ο Κάμπος σκοτώθηκε κατά τη συντριβή, χωρίς να αποκαλύψει πού ήρθαν οι πληροφορίες.  

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια διακρίνονται τα συντρίμμια του αεροσκάφους και η κατεστραμμένη στέγη ενός σπιτιού ενώ φλόγες και καπνοί ξεπηδούν από πολλά σημεία. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους από την Πολεμική Αεροπορία της Βραζιλίας, οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με το αεροσκάφος, όταν απέτυχε να προσγειωθεί στην Guaruja, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών.  

Ο 49χρονος Κάμπος, πρώην κυβερνήτης της πολιτείας Περναμπούκο, συγκέντρωνε ποσοστό 10% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές, η επικρατέστερη νικήτρια των οποίων θεωρείται η πρώην σύμμαχός του και απερχόμενη πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ.