Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Αφγανιστάν

Ένα νεαρό ζευγάρι Αφγανών από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες, ζει καθημερινά με την κοινωνική προκατάληψη, τις απειλές και μπήκε ακόμη και φυλακή απλά επειδή ερωτεύτηκε!

Μετά από πολλές δυσκολίες, η Zakia και ο Mohammad Ali είναι επιτέλους παντρεμένοι και ζουν μαζί, αλλά εξακολουθούν να χρειάζονται προστασία όλο το εικοσιτετράωρο, επειδή φοβούνται ότι θα μπορούσαν να δεχθούν επίθεση από εκείνους που αντιτίθενται στον γάμο τους.   

Η Zakia και ο Mohammad μεγάλωσαν σε γειτονικά αγροκτήματα αλλα οι οικογένειες τους δεν ενέκριναν ποτέ την σχέση τους. Η "Ιουλιέτα" Zakia είναι σουνίτισσα και ο "Ρωμέος" Mohammad σιίτης.  

"Η οικογένεια μου με απειλούσε ότι θα μας σκοτώσει για να πάψω να τον βλέπω,αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να τονβ αφήσω" λέει η νιόπαντρη κοπέλα. Το ζευγάρι κλέφτηκε και παντρεύτηκε κρυφά, παρά τις απειλές θανάτου από την οικογένεια της Zakia.    

Αφού παντρεύτηκαν, ο πατέρας του κοριτσιού ισχυρίστηκε ότι ο Mohammad απήγαγε την Zakia,ενώ ήταν ήδη παντρεμένη και υπέβαλλε μήνυση εναντίον του. Και οι δύο προφυλακίστηκαν αλλά τελικά αθωώθηκαν.

Τώρα, το ερωτευμένο ζευγάρι ζει με την μεγάλη οικογένεια του γαμπρού, αν και αρχικά ο πατέρας του Mohammad δεν ήθελε αυτό τον γάμο.Τώρα όμως τους υποστηρίζει.  "Είδα τον γιο μου να υποφέρει και άλλαξα γνώμη. Όμως η οικογένεια της Zakia ακόμα μας απειλεί".   

Αν και ο πατέρας της νύφης ισχυρίζεται πλέον ότι απλά θέλει πίσω την κόρη του, οι συγγενείς του Mohammad δεν το "ρισκάρουν"και περιπολούν τις νύχτες έξω από το υπνοδωμάτιο του ζευγαριού.     

Τα εγκλήματα τιμής,με δολοφονίες ζευγαριών και γυναικών από... δυσαρεστημένους συγγενείς, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο,  τόσο στο Αφγανιστάν όσο και στο Πακιστάν. 

Διαβάστε ακόμα:    

Νεαρή πακιστανή δολοφονήθηκε δια λιθοβολισμού από την οικογένειά της, επειδή παντρεύτηκε τον άντρα που αγαπούσε  

Τους έκοψαν το λαιμό με δρεπάνια επειδή παντρεύτηκαν από έρωτα!