Αιματηρή ανταλλαγή πυρών στη Λωρίδα της Γάζας

Μια ακόμα μέρα “βαμμένη” με αίμα ήταν η σημερινή για την εύφλεκτη Λωρίδα της Γάζας αφού τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον 25 τραυματίστηκαν από ισραηλινά πυρά, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές και κατοίκους της περιοχής.

Προηγήθηκε επίθεση κατά μιας ισραηλινής περιπόλου στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, μια οβίδα έπεσε στη συνοικία Σιτζάγια, κοντά στην πόλη της Γάζας, όπου είχε συγκεντρωθεί μεγάλο πλήθος για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του σε έναν οικογενειάρχη που πενθούσε το θάνατο δικών του ανθρώπων.

Ασθενοφόρα, ιδιωτικά αυτοκίνητα, ακόμη και μοτοσικλέτες επιστρατεύτηκαν για να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας 18χρονος.

"Το γεγονός ότι ο κατακτητής έβαλε στο στόχαστρο πολίτες ήταν μια σοβαρή κλιμάκωση που δεν πρέπει να αποσιωπηθεί. Η αντίσταση πρέπει να ενισχυθεί για να σταματήσουμε αυτήν την επιθετικότητα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Φαουζί Μπαρχούμ.

Ο ισραηλινός στρατός απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για το επεισόδιο. Ωστόσο τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ένα στρατιωτικό όχημα που εκτελούσε περιπολία χτυπήθηκε από αντιαρματικό πύραυλο στα ανατολικά της πόλης της Γάζας λίγη ώρα πριν τον βομβαρδισμό της Σιτζάγια.