Συνελήφθησαν 12 αστυνομικοί για παρακολούθηση του Ερντογάν

Τέλος δεν φαίνεται να έχει η πολιτική μάχη στο εσωτερικό της Τουρκίας, που ξέσπασε τον περασμένο Δεκέμβριο και έχει οδηγήσει στην αποξήλωση του μεγαλύτερου μέρους του κρατικού μηχανισμού της χώρας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, τουρκικό δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη 12 αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της μονάδας πληροφοριών της Κωνσταντινούπολης, με την κατηγορία της παράνομης παρακολούθησης του πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συνολικά 115 αστυνομικοί βρίσκονται υπό κράτηση, κάτι που έχει εντείνει την "πάλη" για την εξουσία μεταξύ του Ερντογάν και του πρώην συμμάχου του Φετουλάχ Γκιουλέν, οι υποστηρικτές του οποίου είχαν καταλάβει σημαντικές θέσεις τόσο στην αστυνομία όσο και στο δικαστικό σώμα, κατά τη διάρκεια των 11 ετών που βρίσκεται στην εξουσία ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η συμμαχία Ερντογάν-Γκιουλέν άρχισε να κλονίζεται το 2010, ενώ το 2013 κατέρρευσε ολοκληρωτικά όταν η αστυνομία συνέλαβε τους γιους τριών υπουργών σχετικά με καταγγελίες περί διαφθοράς και παράλληλα είχαν αναρτηθεί στο YouTube ηχογραφήσεις συνομιλιών του Ερντογάν, της οικογένειά του και υπουργών του όπου φέρεται πως εμπλέκονταν με αξιόποινες πράξεις.

Ο Φουάτ Αλί Γιλμαζέρ, ο οποίος ήταν αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Κωνσταντινούπολης και κατηγορείται ότι ήταν ο αρχηγός μιας εγκληματικής συμμορίας, είναι μεταξύ αυτών που συνελήφθησαν, μετέδωσε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Οκτώ ακόμα συνελήφθησαν την Παρασκευή.