Θρίλερ με αεροσκάφος της Air Canada πάνω από το Ισραήλ

Ένα αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας Air Canada, αναγκάστηκε να κάνει σήμερα κύκλους πάνω από το Τελ Αβίβ καθώς την ώρα της προσγείωσης το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν δέχθηκε επίθεση με ρουκέτες από τη Γάζα, από την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς " Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ" .  

"Οκτώ χιλιόμετρα πριν από την προσγείωση στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ σήμερα το πρωί, οι πιλότοι της πτήσης ΑC84 που είχε απογειωθεί από το Τορόντο έλαβαν την εντολή από τον πύργο ελέγχου του Ισραήλ να θέσουν το αεροσκάφος σε τροχιά αναμονής, δηλαδή να κάνουν κύκλους πάνω από την πόλη, και να περιμένει ωσότου οι συνθήκες στον εναέριο χώρο να κριθούν ασφαλείς για την προσγείωση ", δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του αερομεταφορέα, η Ιζαμπέλ Αρτούρ.

Τελικά, το αεροπλάνο προσγειώθηκε μετά από αρκετή ώρα με ασφάλεια.

"Η ασφάλεια των επιβατών μας και των πληρωμάτων μας είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση εκ του σύνεγγυς", διαβεβαίωσε η Ισαμπέλ Αρτούρ.

Η πτήση AC84 ήταν η πρώτη που πραγματοποιούσε η Air Canada προς το Ισραήλ, μετά την ματαίωση των πτήσεων από πολλές αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες την Τρίτη, εξαιτίας μιας ρουκέτας που έπεσε κοντά στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ.