Σκέψεις Ερντογάν για επαναφορά θανατικής ποινής

Σκέψεις για επαναφορά της εσχάτης των ποινών στην Τουρκία φαίνεται πως κάνει όλο και εντονότερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μέσα σε πέντε μόλις μέρες ο Τούρκος ηγέτης αναφέρθηκε στο ζήτημα της θανατικής ποινής.

Σε ομιλία του στο 5ο Φόρουμ Δημοκρατίας στο Μπαλί, δήλωσε πως “υπάρχουν περιπτώσεις που η ποινή του θανάτου είναι δίκαιη”, με αφορμή την ποινή που επιβλήθηκε στο μακελάρη της Νορβηγίας, Άντερς Μπρέιβικ.

“Η ποινή του θανάτου έχει καταργηθεί μεν στην Ευρώπη, αλλά εξακολουθεί να ισχύει στις ΗΠΑ, στην Ιαπωνία και στην Κίνα” είπε ακόμα ο Ερντογάν.

Πριν από πέντε ημέρες, σε συνάντηση στελεχών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία, και με αφορμή συζήτηση για την απεργία πείνας την οποία πραγματοποιούν εκατοντάδες Κούρδοι φυλακισμένοι είχε πει: “Μη μας εκβιάζουν. Δεν πρόκειται, επειδή το θέλουν, να βγάλουμε και να στείλουμε στο σπίτι του έναν τρομοκράτη που προκάλεσε το θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων. Αυτός βρίσκεται τώρα στις φυλακές, επειδή καταργήθηκε η θανατική ποινή. Σύμφωνα όμως με τις δημοσκοπήσεις πολλοί πολίτες μας τάσσονται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής”.